BEELDEN ALS VENSTERBANK DECORATIE

Je hebt bijna alles al voor elkaar in je interieur. Nieuwe kussens en plaids op de bank, een leuk vloerkleed dat matcht bij de bank, speelse bijzettafels erbij. En toch mist er iets... dat "je ne sais quoi". Nou wij weten het wel ;-). Lees hieronder alles over de ontbrekende schakel in jouw interieur. 

 

Je huis inrichten met leuke vensterbank decoratie of andere fraaie interieur ideeën. Hoe doe je dat?

Niets is leuker en fijner om je woonkamer helemaal af te stylen met leukste woonaccessoires of decoratie. Lekker snuffelen in woonwinkels of op het internet naar de mooiste beeldjes, vensterbank decoratie, ornamenten of andere interieur ideeën voor de finishing touch van je woonkamer. 

 

Oud versus nieuw?

En ja, het is heel makkelijk om alles maar nieuw aan te schaffen. Maar als een bewoner zijn eigen karakter laat zien door wat oude items toe te voegen, geeft dat vaak net meer warmte en persoonlijkheid aan het interieur. Wie heeft niet wat oude antieke items van ooms of tantes, die een mooi plekje in huis mogen krijgen? Of van die bijzondere accessoires die op een markt zijn gevonden en die het interieur net dat beetje extra's geven. Dit soort woonitems zijn onmisbaar in je interieur omdat het de ziel van de bewoner weergeeft en daarmee karakter geeft aan het interieur.

Dus schroom niet om die gekke klok op te hangen, of die oude houten dekenkist ergens neer te zetten. In combinatie met andere woondecoratie kan het een schitterend stilleven vol karakter geven.  

(bron: wiggersdesign) 

 

Maar wil je dan toch iets nieuws in huis halen. Wat dacht je van het volgende? 

 

Wordt het een decoratief beeldje of gaan we voor een fraai ornament op voet?

Alles hangt af van de ruimte die je hebt en de ruimte die je wil inrichten. Ornamenten zijn doorgaans wat groter en meer in het oog springend dan een decoratief beeldje. Kies je voor een ornament op voet dan zie je vaak dat dit heel goed samengaat in een tweetal formaten van hetzelfde deco-object. Wil je meerdere items combineren let dan vooral of de vormen en kleuren samengaan. Ronde vormen passen nu eenmaal mooier bij elkaar dan dat ze bij rechte vormen passen. Op de foto's met het beeld circles van House Doctor zie je wat we bedoelen.

   

Heb je een smalle vensterbank, zet deze dan niet te vol met allerlei planten en ornamenten. Mooier is het om 1 of 2 ornamenten in verschillende hoogtes op de ene hoek te zetten met aan de andere zijde een mooie plant in pot. Zo houd je het ruimtelijk en vallen de ornamenten of beelden meer op. 

Zwart beeldje of houten beeldje. Ze zijn allemaal leuk. Dus Mix en Match en je ziet het vanzelf.

Eigenlijk kan alles, zolang je maar verliefd bent geworden op het beeldje. De laatste tijd zag je veel zwarte beeldjes in het interieur. Vooral beelden van dieren(koppen) of mensen. Maar wat altijd tijdloos blijft, zijn de houten ornamenten. Vaak zijn dit ornamenten op een voet die ooit een ander doel hebben gediend. Denk hierbij aan oude gereedschappen of werktuigen die aangepast nu als leuk beeld in jouw interieur dienen. Deze ornamenten op een voet zijn altijd mooi te combineren met wat kaarsenhouders of grote waxinehouders voor de sfeer.

Houten beeldje van Bloomigville, gouden ornamenten op voet zowel in open als dichte ring van Light&Living, houten ornamenten Thio en Thor van Bloomingville en een houten textielstempel. Stuk voor stuk een leuke ornamenten of beelden voor op je schouw of vensterbank. 

 

Een decoratief beeldje van mensen of een leuk dikke dames beeld geven een persoonlijke touch.

Ben je op zoek naar iets met persoonlijke touch om cadeau te doen of gewoon voor jezelf? Dan zijn de beelden van mensen of hoofden de ideale gift. Deze beeldjes komen in allerlei vormen en houdingen zodat er altijd wel iets voor iemand bij zit. Een beeldje van een gezin voor de familieman of vrouw. Een beeld van een denkend iemand voor de filosofen onder ons. Sport gerelateerde beeldjes zoals dames in yoga houdingen of klimmende mensjes. En de aller-vrolijkste beelden zijn toch wel die van de dikke dames. Deze dikke dames beeldjes geven iets gezelligs aan je interieur. Kortom het perfecte cadeau materiaal met een persoonlijk touch. 

 

De trend van nu: Organische beelden

De huidige trend zijn organische vormen. Dit zie je niet alleen terugkomen in de meubels of lampen maar zeker ook in de woondecoratie. Denk hierbij aan houten beelden in hun eigen vorm of juist hele kleurrijke ornamenten met een moderne twist.

De organisch gevormde stenen beelden van bijv. het Deense merk Bloomingville zijn zeker ook het vernoemen waard.

 


We hopen dat we je in ieder geval geïnspireerd hebben en wie weet zit er wel iets voor je bij uit onze shop. 

Veel shop plezier! 

 

 

 

Wees de eerste om te reageren...

Laat je reactie achter