VADERDAGCADEAU! MAAR WAT?

Vaderdag, bij uitstek de dag waarop je jouw vader eens flink in het zonnetje zet! Je stoere, lieve, leuke pa vindt jouw met liefde gemaakte ontbijtje of je bezoek natuurlijk al helemaal leuk, maar misschien verras je hem ook nog met een stoer Vaderdag cadeau?

Je kunt natuurlijk voor de traditionele stropdas gaan (of een zelf geknutselde asbak van klei :-0). Maar er zijn heel veel leukere cadeaus om te geven!

 

Wat dacht je van deze vaderdag cadeaus waar volgens ons alle vaders blij van worden?

Speciaal voor jou hebben we wat cadeautips en ideeën onder elkaar gezet. Het varieert van leuke uitjes, tot doe het zelf dingen tot makkelijk aan te schaffen cadeaus. Er zal ongetwijfeld iets bij zitten voor je vader, schoonvader, stiefvader of welke vader dan ook ;-). En anders kun je hem altijd nog een enorme dikke knuffel geven. Altijd goed. 

 

Top 3 dingen TO DO

 

1 -  Voor alle vaders die van voetbal houden: 14 - het theaterspektakel over Johan Cruijff.

Bij nummer 14 denk je natuurlijk meteen aan Nederlands beste voetballer aller tijden: Johan Cruijff. 14 het theaterspektakel laat zien hoe Cruijffie, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen, uitgroeit tot een wereldster. Hoe zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven, én het overlijden van zijn vader, hem maakten tot wie hij was. Een verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad. Zang, muziek, dans en bijzondere video- en archiefbeelden laten Cruijffs leven zien door de ogen van de man zelf. Een geniale voetballer met een uitgesproken mening over alles in het leven. Een man die veel praatte, maar lang niet altijd werd begrepen. ‘Maar da’s logisch. Want je gaat het pas zien als je het doorhebt.’

KORTOM EEN MAGISTRAAL EN ONVERGETELIJK AVONDJE CRUIJFF VOL HUMOR , NOSTALGIE EN ONTROERING.

 

2 - Voor de verstokte Elvisfans onder de vader: overnachten in het Heartbreak hotel.

Zuurstokroze meubilair, Johnny Cash en Elvis door de speakers, knallers van milkshakes, maar dan gewoon aan de Hollandse kust. Heartbreak Hotel is een strandtent in Oosterend, Terschelling. Een flink eind fietsen (zeker met wind tegen), maar als je er eenmaal bent, wil je er voorlopig niet meer weg. Plof neer en dompel je voor even onder in het Amerika van de jaren ’50 en ’60. Gewoon aan de Hollandse kust.

 

3 - Voor alle papa's die van een lekker drankje houden: DISTILLATEUR WORDEN, WIE WIL DAT NOU NIET?

Wil je je vader een ultieme distilleerervaring geven? Dan krijg je bij Whisky Rum aan Zee hiervoor de kans. Hier krijgt je vader de kans om de rol van distillateur op zich te nemen. Onder leiding van Spirited Union Distillery distilleert hij zelf een gepersonaliseerde fles botanische rum of gin. Hij krijgt een unieke kans om een kijkje achter de schermen van een werkende distilleerderij te nemen. En ontdekt hoe gedistilleerde dranken worden gemaakt terwijl hij actief deelneemt aan de productie van zijn eigen gepersonaliseerde fles die er natuurlijk voor is om mee naar huis te nemen. Voor meer info.

 

Top 3 DO-IT-YOURSELF tips

 

 

1 - Een DIY bbq kit

Koop een houten gereedschapskist bij de bouwmarkt. Maak er een mooie strik omheen en vul de kost met allerlei leuke en handige bbq items, zoals bbq sauzen, bbq tangen, een stoer schort met handschoenen, een handige flessenopener en natuurlijk wat koele flesjes bier.

Klaar ben je! 

 

 

2 - Creatieve boekenleggers

Ok, het wordt wel weer een beetje ouderwets knutselen maar zijn ze niet enig? Maak wat foto's van je kinderen of jezelf, plastificeer de boel en maak een leuk koordje eraan vast. Dit tovert toch een glimlach op zijn gezicht iedere keer dat hij z'n boek pakt?


 

3 - Van kraaltjes en touw naar een stoere sleutelhanger.

 

 

En dan hebben we tenslotte nog de makkelijke variant: gewoon een vaderdagcadeau shoppen. Altijd goed. 

 

Top 5 cadeautips

 

1 - Fikkie stoken, welke vader vindt dat niet leuk?

Vaders, of eigenlijk alle mannen, vinden bijna niets leuker dan een vuurtje maken. Of het nu de bbq is of een fikkie aanmaken in de buitenhaard. Niets fijner dan op een zwoele zomeravond lang buiten genieten bij een vuurtje. We hebben voor de stoere papa’s een heel mooi exemplaar gevonden:

De Flint 

Korten staal vuurkorf Flint van JokjorFlint vuurkorf van corten staal

 

 
Stalen Woodtower van RaumgestaltDe Woodtower

2 - Een mooie stoere opslag voor zijn hout

Voor een mooi vuurtje heb je houtblokken nodig en die wil je vader natuurlijk ook op een nette en verantwoorde manier stapelen. Een mooie stoere houtopslag is de stalen Woodtower van Raumgestalt. In de winter is ie binnen naast de open haard ook mooi!

 

3 - Een stoere buitendouche

Na een dag klussen in de tuin of ravotten met de (klein)kinderen, heeft ook vader behoefte om weer fris voor de dag te komen nietwaar? Met zo’n stoere buitendouche is hij weer zo helemaal het mannetje. Je sluit zo’n tuindouche eenvoudig aan op je tuinslang en klaar ben je. Deze Aquart van Seletti is van een mooi strak Scandinavisch design in koper met een betonnen voet. 

Aquara buitendouche (Seletti)

De Aquart buitendouche van Seletti

 

4 - Lekker chillen in een hangmat of op een lounge bed

Lekker relaxen op een stoer loungebed of zitzak van B-Bag in het gras. Chillen mag je vader op Vaderdag op ieder plekje in de tuin.

 

B-Bed van Extreme Lounging

B-Bed loungebed 

Ecochair

5 - En dan natuurlijk met een heerlijk glaasje fris in de hand.

Zet er tenslotte dan nog een Champ bij. Handig als bijzettafeltje maar ook te gebruiken als koeler voor dat lekkere flesje ter ere van Vaderdag! En voor als het donker wordt een fijne buitenlamp Belly. De beste man heeft een topdag.

 

 

De Champ

 

De Belly

 

Leuke hebbedingen voor stoere vaders

Tot slot nog wat leuke hebbedingen waar je jouw stoere paps op Vaderdag mee kunt verrassen:

Oestermes (Brut Home Industrials)Flessenopener ((Brut Home Industrials)Ovenhandschoenen van leer (Brut Home Industrials)Messenhouder van eikenhout  (Brut Home Industrials)

1  Traditioneel oestermes in leren hoes die vaders hand beschermt bij het opensnijden van een oester 2 Flessenopener van rvs staal in een leren etui voor het openen van zijn biertje 3 Leren oven/bbq handschoenen 4 Messenhouder van geolied eiken voor vaders die van koken houden

Deze items zijn allemaal fraaie accessoires van Brût Home Industrials, gemaakt door vaklui. Deze vaderdag cadeaus zijn stoer en stevig, praktisch bruikbaar, heel mooi en bovenal gemaakt om minstens een ​​leven lang mee te gaan! Met zo'n kado doe je jouw vader ongetwijfeld een groot plezier! 

 

Fijne vaderdag! 

Wees de eerste om te reageren...

Laat je reactie achter