Tips voor een vrolijke kinderkamer inrichten

We willen allemaal natuurlijk maar 1 ding: Het beste voor onze kinderen. En dan begin je natuurlijk bij de plek waar je kind zich het fijnst voelt. Zijn eigen kamer. Of het nu een babykamer of een kamer voor de iets grotere uk is, het moet er wel lekker vertoeven zijn. En daarom hebben we hier de leukste tips, inspiratie voor de allerleukste, vrolijkste en kleurrijkste kinderkamer voor je op een rij gezet.

 

De eerste stap: Thema en/of kleur bekennen.

Dat de kamer van je kleintje een rustige en sfeervolle ruimte moet zijn staat natuurlijk voorop. Zachte materialen, aaibare stofjes, leuke vormen en fijne kleuren zorgen ervoor dat de kleine man of vrouw zich helemaal thuis voelt in zijn eigen kamertje. Kies dan ook niet voor felle, harde kleuren, drukke printjes of te veel spullen. Dit kan namelijk te veel prikkels geven waardoor de kleine minder goed slaapt, en jij dus ook ;-). 

In welke kleur gaan we de kinderkamer inrichten?

De baby of kinderkamer is vaak niet de grootste kamer in huis. Wil je hem toch ruim laten lijken werk dan met een accentkleur op de muur. Gebruik hiervoor de muur waar het meeste zonlicht op valt, zodat de kleur het beste uitkomt. Op de andere muren breng je dan ton-sur-ton kleur aan of een wittint. Voor de babykamer is ons advies om een zachte pasteltint van een kleur te nemen. Voor de kamers van de iets oudere kinderen mag het wel een tandje donkerder, meer sprekender.

(gomammygo) 

Wat ook goed werkt voor het ruimtelijke effect is om horizontaal een dikke baan aan te brengen over 1 muur (of ook de hoek om) zodat deze optisch gezien langer of breder gaat ogen. Hang her en der wat leuke boekenplankjes, schilderijtjes of andere kleurrijke items op en je hebt gelijk een mooi schilderij. En voor de echte creatievelingen zijn muurstickers de oplossing of wat je om zelf de kwast op te pakken en een leuke tak, beertje of pop als schaduw op de wand te schilderen. Op het internet staan voorbeelden genoeg en je bent in ieder geval uniek.

(stickerkamer.nl en mamaliefde.nl) 

Blauw, ik hou van jou

Een blauwe kinderkamer werkt kalmerend. Ideaal voor kinderen die moeilijk in slaap vallen of wel eens een driftbui hebben. Zoals gezegd kies niet voor een feel kleur baluw maar een zachte pastel of oud blauw tint. Een mooie vergrijsde tint zoals Mild Sky van Flexa of Mist van vtwonen zijn mooie voorbeelden.

Sweet in pink

Een roze kamer straalt vrolijkheid uit. De kleur staat voor liefde, gezondheid en blijdschap. Roze neemt je mee in een droomwereld en je ziet deze kleur dan ook veel in de meisjeskamer terug. Wil je niet te zoet met alleen maar roze en wit. Combineer de tint oud roze dan eens met olijfgroen of zacht roze met marine bauw. probeer wat accente of wat dacht je van een stoere fuchsia kleur maar in een gedempte tint. Mooie zachte tinten roze zijn bijv. Pink Slip van Little Greene. Of de kleur Candyfloss Cloud  van Histor.

(hiphuisje) 

Zo groen als gras

Groen is de resultante van het vrolijke geel en het kalmerende blauw. Groen zorgt dan ook voor de associatie met de natuur en heeft rustgevende werking. Wil je een stoere kleur zet er dan een zachte kleur tegenover zoals mosgroen (Forest Song van Praxis) met zacht geel. Of draai het om met een zachte tint groen (bijv. Tranquil Dawn van Praxis) en een donkere kleur blauw.

Haal het zonnetje in huis met geel

Geel is een stimulerende kleur met positieve gevoelens als geluk en vrolijkheid. Om deze kleur nu toe te passen in het raadzaam om dan wel voor de lichte of subtiele geeltinten te kiezen, zodat het niet een te onrustig geheel wordt. Een mooie kleur is First Light van Little Green of de kleur Tulp van Histor

Warm rood en lavendel paars

Rood en paars zijn sterke kleuren die staan voor energie, spiritualiteit en passie. Afgezien van wat kleuraccenten zouden wij adviseren deze kleuren niet te veel in de kinderkamer van de allerkleinsten terug laten komen. Wil je deze volwassen kleuren toch toepassen, maak dan gebruik van gedempte of vergrijsde versies. Een mooi voorbeeld is de kleur lila of lavendel of Misty Violet van Histor.

 

En dan de leuke dingen....

 

Tips voor een gezellige kinderkamer met oa leuke kleurrijke kinderkamer accessoires van Bloomingville MINI. 

Het inrichten van de baby of kinderkamer met leuke lieve vrolijke en kleurrijke woonaccessoires en decoratie. Van leuke opbergmanden, tot houten speelgoed. Van leuke kinderkussens tot zachte speelkleden. Van kinderkeukens tot kinderkapstokken. Alles met een knipoog en natuurlijk van mooie kwaliteit. Fun gecombineerd met functionaliteit.

Naast Bloomingville voor de grote mensen is er ook een Mini collectie voor de allerkleinsten. Deze Bloomingville Mini collectie kenmerkt zich door een grote creativiteit in de kinderkamer accessoires. Of het nu opbergmanden, houten speelgoed, kinderboekenkasten of kindervloerkleden zijn. Het zijn allemaal vrolijk gekleurde items met een knipoog. Van paddenstoel tot raket. Van wolkje tot dino. Stuk voor stuk leuke kinderkamer accessoires en decoratie voor je kleine uk. 

Tip 1. Een kindermobile voor boven de wieg of het bed, maar dan net even anders.

Het is bekend dat baby’s van contrasten houden. Na ongeveer drie maanden gaan ze kleuren zien. Hoe leuk zijn dan de kindermobiles van Bloomingville mini. Leuke mobiles voor boven de box of wieg of als ze wat ouder zijn op een leuk plekje in de kinderkamer. Van vrolijk clowntje tot astronauten in de ruimte. En van wilde dieren met belletje tot een meisje met kleurrijk snoep. Deze mobiles zijn in ieder geval bijzonder aantrekkelijk om naar te kijken en net even anders dan wat je bij de prenatal ziet. En daar zijn we wel van ;-)

 

Tip 2. Van wipstoeltje naar schommeldier

Voor de allerkleinsten begint het zitten natuurlijk in een wippertje. Vandaar verschuift het zich naar een kinderstoel en om wat meer motoriek er in te brengen kan een schommelstoel of schommeldier uitkomst bieden. In de vorm van een dino, schaapje of walvis. We hebben allerlei leuke schommeldieren waar je kinderen niet meer van af zullen komen. ;-)

Tip 3. Lekker chillen op een hippe kinderzitzak of leuke kinderpoef

Als je uk wat groter wordt zul je merken dat hij of zij meer tijd op hun eigen kamertje doorbrengen en dan is een tafeltje met een leuke stoeltje erbij altijd handig. Fijn om lekker aan te knutselen.

Worden ze weer een stapje groter en vinden ze het leuk om met hun vriendjes of vriendinnetjes op hun kamertje te spelen dan wordt het hoogstwaarschijnlijk tijd om een kinderzitzak of kinderpoef erbij te nemen. Ook handig om in je woonkamer te hebben bij de tv. Ze komen in allerlei kleuren en ook in leuke teddy beer uitvoeringen.

Tip 4. Leuke gezellige maar vooral knuffelbare kussens kinderkamer geven een warme sfeer.

En dan is natuurlijk niets fijner dan lekker op je bed te kruipen met een paar kussens in je rug. Dan moeten ze natuurlijk niet alleen lekker zacht zijn, maar ook heel leuk zijn om naar te kijken.  Vooral meisjes zijn daar gevoelig voor ;-) En jawel, hebben we nu net wat leuke kussens gevonden?!  Leuke kinderkamer kussens in de vorm van dieren of met applicaties van dieren en bloemen in leuke kleurtjes. Voor de kleinere uk maar ook de stoerdere kleuter. Van fietsen, tot hertjes tot hondjes en schaapjes. Genoeg kussens kinderkamer om te kiezen. Leuk om 1 of 2 kussens in het thema door te voeren en dan combineren met simpele uni kussens. Je kunt niet fout gaan.

Kinderkussen Schaap van Lorena Canals, Kussen kinderkamer Fiets, Panda kussen en Beren kussen, beiden van Bloomingville mini. 

 

Tip 5. Een zacht kinderkamer vloerkleed dat ook nog eens in de wasmachine kan. Fun en functioneel!

Een lekker zacht speelkleed om op te spelen mag natuurlijk niet ontbreken in de babykamer of kinderkamer. Voor de hele kleintjes is een speelkleed vooral lekker om op te kruipen of te liggen. Zachte materialen en het liefst bestand tegen vlekken is dan een must. Hoe ouder ze worden hoe meer de vloerkleden gebruikt kunnen worden als onderdeel van het spel, bijv met een hele plattegrond erp om lekker met de autootjes erop te spelen. Of wat dacht je van een vloerkleed met bijpassend kussen eraan? Lekker liggen en naar de sterren staren ;-)

De vloerkleden van Bloomingville zijn onze echte toppers. Of het nu een leuke hond, een astronautenkleed is of een circuskleed. Je kunt ze prima toepassen in het door jouw gekozen thema.

Onze andere kleden van het Spaanse merk Lorena Canals zijn bovendien ook nog eens wasbaar in de wasmachine. Hoe handig is dat?!  Deze kleden zijn van wol of katoen en zijn heerlijk zacht. Ze hebben leuke kleuren en ook nog eens opvallend leuke thema’s, zoals een schaap en groot lelieblad of een wereldkaart. Voor de allerkleinsten dus en de iets grotere kinderkamer.

 

Tip 6. Houten speelgoed dat tot de verbeelding spreekt

Tenslotte heeft Bloomingville Mini ook nog eens leuk houten speelgoed in haar collectie. Sommige komen in een giftbox dus ook leuke voor de oma’s en opa’s om cadeau te doen. Zo zjin er serviesjes, leuke keukenspulletjes en vergeet niet de uitgebreide kinderkeukentjes in mooie kleuren.

Maar helaas aan al het spel komt een eind op het einde van de dag. En dan moet er natuurlijk ook weer opgeruimd worden.

Tip 7. Creëer voldoende opbergruimte. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd ;-)

Je merkt het in eerste instantie misschien niet eens maar opeens hebben de kinderen wel heel veel speelgoed verzameld. En ze laten alles het liefst lekker liggen waar ze het voor het laatst gebruikt hebben. Om niet je nek te breken en om niet helemaal gek te worden van de chaos in je huis en je hoofd, is het goed om alles zo veel mogelijk op te ruimen aan het eind van de dag. En dan natuurlijk het liefst samen ;-)

Manden, kisten, kasten alles kan. Opbergmogelijkheden komen in allerlei leuke vormen en mooie materialen. Of het nu bamboe, rotan of gerecyclede katoen is, vanaf nu wordt opruimen leuk!

 

Leuke speelgoedmanden en kasten van Bloomingville Mini en de duurzame opbergmanden van Lorena Canals.

Of het nu voor speelgoed is of luiers, manden zijn altijd handig om in huis te hebben. We hebben in ons andere blog al wat manden op een rij gezet maar kijk eens verder naar deze leuke modellen. Je kunt ze toch niet laten staan?!

En dan heeft Bloomingville ook nog een hele leuke (boeken)kasten om alles in weg te bergen. Wat staat dat gezellig in huis.

En dan nog iets gezelligs voor aan de muur. Van kinderkapstok, tot leuke spiegel, tot kinderboekenkast. Maak je eigen schilderij!

 

LEUKE ACTIE: Win nu een leuke opbergmand in de vorm van een dier van Lorena Canals Je leest er alles over op onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/BRICLiving of op onze pagina KORTINGSACTIES

 

En de laatste stap.... muurdecoratie zoals een grappige kinderkapstok en een leuke kinderspiegel

Altijd gezellig om de net geschilderde kamer dan nog even af te stylen met leuke dingen voor aan de muur. Wat natuurlijk niet mag ontbreken is een kinderkapstok voor het badjasje, leuke sjaaltjes om te verkleden of om het pyamaatje aan op te hangen. Lolies, meisjes, wilde dieren, olifantjes … allerlei leuke kinderkapstokken van hout of metaal die altijd wel een plekje vinden.

Hang een leuke kinderspiegel op in de meisjeskamer om lekker te tutten en maak de wand af met leuke schilderijtjes van de tekeningen van je zoon of dochter, leuke boekenplankjes of boekenkastjes of wat mooie foto's. Een leuke meetlat erbij en klaar ben je.

 

Veel succes met het leukste klusje in huis, de kinderkamer inrichten. We hopen dat we je in ieder geval weer geïnspireerd hebben en wie weet zit er wel iets voor je bij uit onze shop. 

Veel shop plezier! 

 

 

 

Wees de eerste om te reageren...

Laat je reactie achter