Breng dit najaar de warmte in huis met deze materialen!

De 4 najaarstrends voor interieurdecoratie!


Je herkent het vast wel: je loopt door de winkelstraat en loopt toch nog even bij een woonwinkel naar binnen. De stoere look van steen, de warmte van hout en betoverend gouden details, het wordt tijd om de warmte in huis te brengen!  


Deze week staan de nieuwe trends op het gebied van materialen centraal. Ga jij dit jaar voor gedurfd en opvallend of rustig met pastel? Waar je voorkeur ook naar uit gaat, we hebben goed nieuws!. Want dit jaar kan het allemaal.
 
 

1.   Metalic, het gevoel van luxe


Metallic blijft helemaal hot. Je ziet het terug in allerlei woonaccessoires. Brons, zilver, goud, koper, roségoud, keuze genoeg. Heb jij nog geen items waarin dit terugkomt? Dan is het nu de hoogste tijd


Materialen in goudgele tinten stralen een bepaalde vorm van luxe en glamour uit. Vind je compleet goudkleurige materialen te heftig? In combinatie met houttinten of de oude look van stenen maak je het plaatje helemaal af.


house doctor vazen
Maar woonaccessoires met een kleine touch van goud zie je ook steeds vaker.

Brons of antique silver geeft meer een landelijke stijl in je interieur. Combineer dit met warme natuur- of pasteltinten en het beeld is compleet.

 
Tip: blader wat interieurmagazines door, knip de metallic gekleurde items eruit en bedenk welk plekje in huis deze toevoeging kan gebruiken!

 
 

2      Terug naar de natuur


Dit najaar zie je de natuur echt meer de woonkamers binnen komen.  Materialen als marmer, natuursteen en hout worden steeds meer toegepast in het interieur.

 In combinatie met rustige natuurtinten als wit, beige en bruin komen de natuurlijke materialen extra goed naar voren. Meer diepte creëren? Breng de kleuren en materialen samen met (baby)roze, nude, mauve gecombineerd met donkerpaars en wijnkleuren.

 

Door te combineren met goudgeel schep je een luxe uitstraling. Leisteen en beton maken het geheel stoer.

 


TIP:  Kijk eens om je heen, er zijn zoveel houten accessoires die je op het eerste gezicht niet als woonitem zou zien. Doe eens gek en hang bijvoorbeeld oude houten peddels aan je muur.

 

 3.     Zachte materialen: Mix & match werkt goed

In no time je huis omtoeveren tot een knus, warm, herfstachtige omgeving? Experimenteer dan een met zachte materialen zoals grove breisel in wol, nep bont, fluweel of linnen. Geef je bank een nieuwe look met wat fraaie kussens in verschillende materialen. Probeer eens iets nieuws door te kiezen voor een ander materiaal dan je gewend bent.  Mix en match er op los.

 

TIP: houdt de basiskleur in dezelfde tinten en speel met verschillende materialen. Dan wel speel met kleurtinten, maar houdt het dan bij maximaal twee verschillende materialen, anders wordt het te druk.

 

 


4.     Prints en texturen


Door Printjes en texturen samen te voegen kom je echt voor verrassende resultaten te staan. Combineer bijvoorbeeld twee verschillende tapijten door ze op elkaar te leggen. De basis, een groot tapijt met een basic print leg je onderop; een wat kleiner tapijt met een unieke print leg je daar bovenop. Word jij de trendsetter?

 

 
Zoals je merkt kun je dit najaar alle kanten op met de inrichting van je huis. Werkelijk elke ruimte krijgt haar eigen ambiance, stijl en emotie. Welk thema zien we straks terug bij jou?

 

 

Wees de eerste om te reageren...

Laat je reactie achter