INTERIEUR IDEEËN VOOR OPRUIMEN

Geeft de Lente jou ook de kriebels om op te ruimen? Ons wel! We hebben energie gekregen van de eerste zonnige dagen en dat uurtje langer licht nu de zomertijd is ingegaan. Van schoonmaken zijn wij alleen niet zo’n fan, wel van opruimen. Dat wil zeggen, een opgeruimd huis is het halve werk, de andere helft is styling met leuke interieur ideeën en dat vinden wij leuk! 

 

Maak ruimte in je opbergkast en tover je leuke woonaccessoires weer tevoorschijn

Geïnspireerd door de Japanse opruimgoeroe Marie Kondō en diverse DIY ideeën zijn we aan de slag gegaan en hebben we korte metten gemaakt met die volle rommellade, het gootsteenkastje (need we say more?), los slingerend speelgoed van de kinderen en chaos op ons bureau. Daarnaast zijn onze favoriete accessoires, kunstwerken, foto’s en reissouvenirs weer zichtbaar geworden in de wandkast. Heerlijk hoe dat ook opruimt in je hoofd!

 

1) Word het een metalen wandrek, houten wanddecoratie in de vorm van wandboxen, of leuke wandplankjes in eiken of wit?

Ben je een verzamelaar van mooie spullen? Laat die dan zien in een mooi metalen wandrek, of op leuke wandplankjes. Door op een speelse manier wandplanken en wandboxen te combineren ruim je niet alleen op, maar maak je ook een eye catcher van je wand! De houten wanddecoratie van Bloomingville bieden plek aan al je favoriete spullen. Combineer deze met een fotolijstplank van Hubsch en je creëert een waar schilderij aan je muur. Wil je liever iets stoerders aan de wand? Kies dan bijvoorbeeld voor een metalen wandrek of een ronde metalen wandplank van Woood. Ronde vormen of rechthoeken, ze zijn uit dezelfde collectie metalen wanddecoratie en dus goed met elkaar te combineren. 

DIY-tip Is je budget beperkt en of zin om zelf creatief aan de slag te gaan? DIY en recycle! Combineer dan wat oude wijn-, fruit of aardappelkistjes. Geef ze eventueel een kleurtje en stapel ze op elkaar. Wat planken ertussen en je hebt een waar origineel wandmeubel. 

2) Leuke bijzettafeltjes met handige opbergmogelijkheden: ronde bijzettafel met lade of dienblad. Een Bloomingville bijzettafel geeft je alle opbergruimte!

Leg je leesbladen of post weg in een handige Bloomingville bijzettafel met handig opbergvak. Til het blad op en je kunt tijdschriften en andere spulletje handig uit het zicht opbergen. Het blad kun je ook als dienblad gebruiken, twee vliegen in 1 klap. Een andere optie is een leuke ronde bijzettafel met lade, voor de kleinere spulletjes. 

DIY-tip: Heb je ergens nog oude leren riemen liggen van toen je nog een ander confectie maatje had? Gebruik die om je favoriete magazines in op te hangen. 

                                 

3) Grote manden, zeegras manden of jute manden: het zijn allemaal leuke opbergers  

Een klassieker onder de opbergers: manden. Grote manden, manden van metaal, zeegrasmanden. Simpel en helemaal passend bij de trend van nu. In een handomdraai al het los slingerend speelgoed opgeruimd, of al die sjaals en handschoenen in je hal. Hoe lekker is dat! Zet ook eens grote opbergmand naast je bank met een leuke plant, dan maak je er een decoratief en sfeervol hoekje van. Het is leuk om te combineren met diverse manden in verschillende groottes of juist met verschillende kleuren.

 

4) Haal alles uit de kast! 

Van een stoere Woood kast tot mooie houten schuifdeurkast. Van zwart metalen kast tot tv meubel hout.

Haal alles uit de kast… of zet het er juist weer in! Heb je een open kast dan is het stijlvol om manden, mooie opbergdozen of woonaccessoires in één kleurstelling te gebruiken.

 

 

De smalle zwart metalen kast van Woood past in vrijwel ieder interieur en past door haar breedte in bijna ieder hoekje. Show er achter het glas je mooiste items in en ruim de  spullen die niet in het zicht wilt op in het onderste opbergvak. Een opberger met veel ruimte staat ernaast, dat is opbergkast Silas. Deze Woood kast is van prachtige geborsteld zwart eiken - we hebben 'm ook in essen in de kleur Sydney - een stijlvolle opberger!

 

5)  Gebruik kisten, dat zijn stoere opbergers voor kinderkamers of studentenkamers!

Woood houten opbergkist

 

In de kinderkamer, studentenkamer, werkkamer of als nachtkastje in je slaapkamer. Zo’n opbergkist van Woood in geborsteld grenen past overal in huis. Echt een super handige en stoere opberger. En de houten kist ‘Elon’ is met zijn wielen helemaal de ideale opberger. Die schuif je zo onder je bed, lekker uit het zicht.

 

Meer DIY opberg ideeën

Maak van die mooie oude reiskoffer van je grootouders, je weet wel die ene die nu staat te verstoffen op zolder een buro, een barretje, of make-up tafel. Er staan veel ideeën op Pinterest, we zagen zelfs een oude koffer die nu dienst doet als badkamer kastje. Hoe verzin je het!

Hang je kettingen op aan oude klosjes garen uit de naaidoos van je moeder of je oma, een eenvoudig klusje met een mooi kleurrijk resultaat.

En last but definitely not least… het gootsteenkastje, arghhhh! Hang je spray-flessen met schoonmaakmiddel aan een gordijnroede: TA-DA!

En wil je nog meer inspiratie of interieur ideeën opdoen, nu en in de toekomst. Volg ons dan op onze facebookpagina en of instagram. Tot ziens! 

 

Wees de eerste om te reageren...

Laat je reactie achter