SPOT ON, DE MOOISTE VERLICHTING!

Goede verlichting is een belangrijk element in je interieur. Helemaal in de laatste maanden van het jaar als het vroeg donker wordt en de dagen korter zijn. Maar zo makkelijk is het nog niet om de juiste verlichting toe te passen.  

Natuurlijk is verlichting belangrijk om goed te kunnen zien wat je doet, maar licht heeft niet alleen een functionele functie. Licht heeft ook invloed op kleuren, de sfeer en de ruimtewerking in je huis. En daarom is goed licht essentieel, op ieder plekje in huis en voor ieder doel.  

 

Moderne lamp, grote hanglamp, stoere wandlamp of industriele vloerlamp? Lampen voegen een stijlvolle en persoonlijke sfeer toe aan je huis

 

In de wereld van de verlichting is zoveel te zien, zoveel lampen om uit te kiezen. Maar wat voor licht heb je waar nodig? Het is wel leuk als een functionele lamp ook in de stijl van je interieur past. Maar wil je hanglampen of toch liever wandlampen of staande lampen? En waar? Het is handig om daarvoor eerst een lichtplan te maken. Maak een plattegrond van je ruimte, bij voorkeur op schaal als dat je lukt, leg er een velletje overtrekpapier op en markeer waar je welk type verlichting mooi vindt of nodig hebt. Hieronder volgen 5 'lichtpunten' om je bij zo'n verlichtingsplan te helpen en verder delen we graag onze favoriete verlichtingsmerken met je. Licht uit, spot aan, here we go:

 

1

Algemene basisverlichting, de verlichting die je in de verschillende ruimtes in je huis nodig hebt om te kunnen zien waar je loopt en wat je doet. Vaak zijn dit spots aan het plafond.  

 

2

Functionele verlichting, lampen die je specifiek gebruikt. Bijvoorbeeld een goede leeslamp of bureaulamp bij een werkplek of in een studeerkamer. Maar ook in de badkamer gebruik je zogenaamde taakverlichting. En boven je eettafel ook, maar dan is het wel fijn als die verlichting dimbaar is, want voor een klusje of het lezen van de krant aan tafel heb je meer licht nodig dan bij een gezellig etentje.

 

De House Doctor taffellamp Glow, It's About RoMi tafellamp Cardiff en de Art Deco tafellamp van House Doctor

 

 

De Volumen hanglamp van House Doctor, een stoere industriële plafondlamp boven je eettafel

 

3

Accent verlichting, dat is gerichte verlichting die je gebruikt om bepaalde delen van een ruimte, of speciale objecten - bijvoorbeeld een speciaal meubelstuk, een schilderij of kunstwerk - uit te lichten. Spots zijn een goed voorbeeld van gerichte verlichting.

 

4

Sfeerverlichting, de lampen zeg maar, die je, als aanvulling op je basisverlichting, aandoet voor sfeer in huis, zoals wandlampenstaande vloerlampen en tafellampen. Die geven meestal diffuus, verspreid, licht en zijn perfect als sfeerverlichting.

 

Industriele tafellamp of stoere tafellamp: je zet ze op je eettafel, dressoir, nachtkastje of bijzettafeltje!

Tafellampen Concrete van Hubsch en de Cover Up, Lantern en Pien van Be Pure Home

 

 

Moderne wandlampen: Waar moet je op letten? 

 

Wandlampen mogen eigenlijk niet ontbreken in je interieur. Ze geven altijd net wat extra sfeer in huis. Of je nu alleen up-light, down-light of up-and-downlighters toepast, wandlampen verrassen iedere keer weer.

Of het nu stoere wandlampen zijn, of moderen wandlampen, in iedere stijl kun je wel een leuke wandlamp vinden die past bij jouw interieur.

Mooie wandverlichting is een aanvulling op je bestaande lichtpunten. Het geeft vaak net wat extra mogelijkheden en sfeer om het helemaal af te maken. Maar hoe en waar moet je de wandlampen nu hangen?

Als eerste tip is het altijd prettig om de wandlampen op 180 cm vanaf de grond op te hangen. Zo is de kans dat je in het licht kijkt kleiner. Op een lange muur is het ook mooi om bijvoorbeeld 2 wandlampen naast elkaar te hangen. Afhankelijk van het type kun je een afstand van 120 cm of meer tussen de twee wandlampen aanhouden. 

Tip: aan iedere zijde van de je bank een wandlamp geeft niet alleen sfeer maar ook functionele leesverlichting.

LED wandlamp Dartling in wit. Ook leverbaar in geborsteld aluminium of in zwart/goud. Het licht schijnt zowel naar boven als naar beneden.

 

Stoere staande lampen en stijlvolle vloerlampen

Een vloerlamp brengt sfeer in huis. Of hij nu in een hoek van de kamer staat, bij de bank of als leeslamp bij een leuk fauteuiltje. We kunnen niet zonder een vloerlamp. Bij ons vind je vloerlampen van mooie merken die net even anders zijn dan anders. Unieke details, stoere materialen en leuke vormen. We kiezen ze erop uit!

Staande lamp industrieel of fraaie driepoot lamp? Wat voor interieur je ook hebt, bijna alle vloerlampen kunnen in elk interieur. Het hangt er maar helemaal van af waarmee je het combineert.

Heb je een romantisch interieur met veel brocante dan kan juist een strakke moderne vloerlamp de eyecatcher worden en alles in 1 keer tot de verbeelding laten spreken. Heb je een strak interieur, wat dacht je dan van een stijlvolle driepoot lamp? Er zijn mogelijkheden te over om de ideale verlichting op jouw interieur af te stemmen. 

 

Vloerlampen van Be Pure Home, stuk voor stuk stoer en uniek

 

 

Een stoere hanglamp, een industriële lamp, hippe lampen of gewoon leuke lampen, ze geven allemaal licht!

 

 

 

De Oslo hanglamp van It's About RoMi 

 

Kersenlamp van Qeeboo. De plafondlamp Cherrylamp, twee kersvormige bollen bij elkaar gehouden door een gouden 'steeltje', kun je in mat zwart, mat wit, mat roze of mat rood aan je plafond hangen. Deze originele hanglamp is een leuke eye catcher in je interieur!

 

De Sliced Sphere plafondlamp van de Nederlandse ontwerper Frederik Roije. Onderaan deze blog meer over de mooie hanglampen uit de collectie van Studio Roijé.

 

5

En dan is er nog decoratieve verlichting, licht puur ter decoratie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lichtslingers, lichtsnoeren of kerstlampjes. Die hebben niet de functie om een ruimte te verlichten, maar geven een mooi effect.

 

Lichtslingers zijn zo feestelijk en romantisch. Zo’n lichtsnoer is natuurlijk een must voor in je tuin, je terras of op je balkon maar is binnen ook leuk. Bijvoorbeeld boven je bed in de slaapkamer, creëert meteen ’n gezellig, romantisch sfeertje.

 

Het prachtige diffuse licht van windlichten of lantaarns geeft direct warmte en sfeer

En natuurlijk horen lantaarns, windlichten en waxinehouders voor een theelichtje ook absoluut tot de categorie sfeerverlichting en decoratieve verlichting!

Mooie kaarsen op een stoere schaal of dienblad, op een bijzettafeltje, altijd goed! Of een lantaarn, in de zomer mooi voor buiten en ook in de winter zo'n perfecte sfeermaker in je huis.

 

Spot-on, de mooiste verlichting van de mooiste merken:

Bij BRIC. vind je allemaal leuke lampen. Plafondlampen, vloerlampen, wandlampen en tafellampen die het licht net even anders laten schijnen. Mooie lampen van mooie merken als o.a. Seletti, House Doctor, It's about RoMiBePureHome en Frederik Roijé. Hippe lampen die echt in het oog springen, net even anders dan anders zijn en daarom ware blikvangers in je interieur zijn. Maar ook lampen die gewoon mooi en stijlvol zijn door hun eenvoud. 

 

Een Seletti lamp: muis lamp of aap lamp?

Het Italiaanse merk Seletti heeft een ontwerpstudio waar designers de kans krijgen hun ideeën de vrije loop te laten. En dat zie je terug in de ontwerpen! Tof voor iedereen die op zoek is naar iets anders in de woonkamer bij de bank, op je bureau, of in een kinderkamer. Zo is er de Mouse Lamp en de Monkey Lamp van Seletti. De vrolijke muizen tafellampen zijn er in 3 verschillende uitvoeringen: een liggende, een zittende en een staande muis, die elk een lichtbron vasthouden. Ook met de aap lamp haal je uniek design in huis, een echte blikvanger! Fun én functioneel. De aap lamp is er in 2 uitvoeringen: de zittende aap tafellamp en de hangende aap plafondlamp

 

De super leuke design lampen, de Mouse Lamp en de Monkey Lamp van Seletti ontwerper Marcantonio Raimondi Malerba, gemaakt van wit resin (kunststof), geven sfeervol warm licht.

 

Dutch Design lampen: Bepurehome lamp

Van eigen bodem komen ook zeer fraaie ontwerpen. Het Nederlandse merk BePureHome onderscheidt zich door een eigentijdse stijl. We hebben veel van de robuuste meubelen en leuke woonaccessoires met een stoer randje van Be Pure in onze collectie. Door de natuurlijke materialen en rauwe kleuren passen BePureHome woonaccessoires in veel interieurs, van industrieel tot eigentijds en dat geldt ook voor hun lampen. 

 

De Hurricane lamp van BePureHome

Een Its about Romi lamp is onmisbaar in je interieur

Lampen van het Amsterdamse merk Its about RoMi zijn stuk voor stuk ware blikvangers. Geïnspireerd door het stadsleven én de natuur ontwerpen de makers van It's about RoMi de meest mooie en unieke verlichting. Bij It's about Romi gaat het om simpele, maar sterke ontwerpen van pure materialen. De natuurelementen zie je met name terugkomen in de collectie van Good & Mojo. Het stadse in de collectie van City Lights, urban lighting inspired by city life! Kortom: prachtige, betaalbare en stoere lampen uit hartje Amsterdam. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stijlvol, eigentijds en sfeervol. Een It's About RoMi lamp vindt z'n plekje in je woonkamer. Helemaal top is deze Cambridge lamp. Gebruik de lamp als leeslamp èn als boekenplank :-) 

 

It's About RoMi plafondlamp Hanoi voor sfeervol licht boven je eettafel of in je werkruimte. Deze bamboe plafondlamp geeft werkelijk een prachtige lichtval. 

 

Een House doctor lamp voor minimalistisch en stoer design in je huis 

Een House Doctor lamp mag eigenlijk niet ontbreken in je interieur. De lampen van dit merk zijn stoer en zonder poespas, maar wel weer net even anders dan de Hollandse industriële lampen. Wat te denken van bijvoorbeeld de House Doctor molecular lamp?  

 

De Moleculair van House Doctor, geweldig design in zwart met brass/goud. Niet alleen een fraaie maar ook een functionele hanglamp. Deze zwarte plafondlamp geeft en lekker veel licht en is in hoogte verstelbaar.

 

Skylight Tower One, Skylight Tower Two, Skylight Tower Three, Sliced Sphere, Beaming Bobber Round en Beaming Bobber Pencil?

De hanglampen van Studio Frederik Roije zijn ware blikvangers, stuk voor stuk prachtige plafondlampen! Echte eye catchers voor boven je tafel of als lamp voor boven je keukeneiland, mooi!

Sinds kort mogen we ook de stijlvolle lampen van Frederik Roijé aan onze collectie toevoegen, en daar zijn we best wel trots op. Frederik Roijé studeerde af aan de Design Academy in Eindhoven waarna hij stage liep bij gerenommeerde ontwerpstudio’s zoals Piero Lissoni en Marcel Wanders. Zijn eerste ontwerp na zijn afstuderen? Een lamp! Inmiddels bestaat zijn collectie uit verlichting, meubels en woonaccessoires, stuk voor stuk prachtige creatieve en innovatieve ontwerpen. Waaronder deze hanglampen:

 

 

Met de Skylight hanglampen van Frederik Roijé creëer je jouw eigen skyline boven je eettafel of keukeneiland. Het licht van de Sliced Sphere hanglamp wordt gecreëerd door 'n diagonaal doorgesneden bol, van gepoedercoat staal. De twee helften lijken boven elkaar te zweven. Heel mooi! Een dobber aan een vishengel inspireerde Roije voor de hanglamp Beaming Bobber.

 

Echte Dutch Design hanglampen: minimalistisch, experimenteel en innovatief!

 

 

We hopen je geïnspireerd te hebben én happy living, let it shine! 

 

 

 

 

 

 

 

Wees de eerste om te reageren...

Laat je reactie achter